RESERVEER TAFEL boek kamer

ONTDEK DE OMGEVING

In Hoek van Holland en in de directe omgeving is er veel te zien en te doen. Het brede Noordzeestrand is alle seizoenen een echte publiekstrekker. Hier kun je zonnen, wandelen of fietsen door de duinen of vanuit een van de strandpaviljoens genieten van het uitzicht.

Hoek van Holland heeft een rijke geschiedenis, vooral tijdens de oorlogsjaren. Nog altijd zijn er veel tastbare herinneringen aan die tijd in het dorp terug te zien, zoals de bunkers en het Atlantik-Wall museum. Nog ouder is Fort 1881, een oud pantserfort dat is gebouwd om Rotterdam te beschermen tegen het oorlogsgeweld. De drie indrukwekkende geschutskoepels en een ondergronds gangenstelsel zijn een bezoek meer dan waard.  

Ook de Nieuwe Waterweg met de wereldberoemde Maeslantkering is een must see. Het is het sluitstuk van de Deltawerken, bedoeld om Nederland droge voeten te laten houden tijdens zware stormen. Huur een fiets en combineer een tocht langs het water met een bezoek aan het Westland met vele hectares kassen vol groenten en bloemen. Die bloemen vind je ook terug in de bloemenveiling van Naaldwijk, waar je een rondleiding kunt boeken. Ook een aanrader is de oversteek met de Fast Ferry naar de tweede Maasvlakte. Let op: onderweg kom je langs een zeehondenkolonie!

Een paar kilometer buiten Hoek van Holland begint het Staelduinse Bos. Een oase van rust en een heerlijk bos voor een wandeling. Liever de drukte opzoeken? Rondom Hoek van Holland liggen bekende steden als Den Haag en Rotterdam met winkels, musea en architectuur. Voor wie het Holland van vroeger wil zien: bezoek de grachtenstad Delft. Deze steden zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het OV.